zaterdag 1 december 2012

Kaart Frankrijk - Autoroute du Soleil: Parijs - Lyon - Marseille

Kaart Autoroute du Soleil A6 van Parijs naar Lyon
De Franse Autoroute 6 (A6) en de autosnelweg A7, (Autoroute 7), vormen samen in Frankrijk de zogenoemde Autoroute du Soleil, ook wel Autoroute du Sud genoemd.

De naam betekent Autosnelweg van de Zon omdat de weg richting het zonnige zuiden van Frankrijk voert.

De A6 is een Franse autosnelweg die door het centrale deel van Frankrijk loopt en de steden Parijs en Lyon met elkaar verbindt.

De autosnelweg A7, het zuidelijke deel van de Autoroute du Soleil, ligt in het verlengde van de A6 en verbindt de stad Lyon met Marseille en sluit daarmee aan op het Franse deel van de Middellandse Zee.

A6
De Autoroute du Soleil start bij Parijs bij Porte d'Orléans en Porte d'Italie. Zo bestaat bij Parijs de A6 uit twee delen. Dit zijn respectievelijk de A6a en A6b.

Deze autosnelwegen komen voorbij Parijs samen en gaan dan verder onder de naam A6. De Europese wegen E15 en E21 lopen deels mee met de autosnelweg.

A7
In Lyon sluit de Autoroute du Soleil eerst aan op de N7 die later in de A7 overgaat en naar de stad Marseille voert. De Franse A7 is ook een onderdeel van Europese autosnelwegen E15, E80 en E714.

De A7 loopt voor het grootste deel door de vallei van de rivier de Rhône.

De A7 is het gehele jaar uitermate druk. Het is een belangrijke doorgangsroute tussen Noord-Frankrijk, de Beneluxlanden, Duitsland, het Middellandse Zeegebied, Italië en Spanje.

De drukte op de autoroute ontstaat verder door veel plaatselijk verkeer dat rond grote steden als Lyon, Vienne, Valence, Montélimar, Orange en Avignon gebruik maakt van de A7.

Kaart Autoroute du Soleil A7 van Lyon naar Marseille

Autoroute du Nord A1
De Franse autosnelweg A1 (Autoroute 1) verbindt de Noord-Franse stad Lille met Parijs. Deze autosnelweg wordt vaak aangeduid als Autoroute du Nord.

De snelweg is een belangrijke schakel voor verkeer uit Nederland, België en het noorden van Frankrijk naar Parijs en de Autoroute du Soleil (A6) richting Lyon en de A7 richting de Middellandse Zee.

Autoroute A31
De A31 is een Franse autosnelweg die loopt vanaf de grens met Luxemburg via de steden Thionville, Metz, Nancy, Toul, Langres, Chaumont en Dijon naar de stad Beaune, waar de snelweg aansluit op de A6.

De weg is een belangrijke verbinding tussen Nederland, België, Luxemburg en het noordoosten van Frankrijk naar de Autoroute du Soleil (A6) richting het zuiden van Frankrijk, Monaco en Spanje.